Официална вечеря събра всички български световни шампионки в историята и техните треньори снощи в известен столичен ресторант.

Президентът на БФХГ Илиана Раева покани звездите на родната художествената гимнастика, за да им бъдат връчени специално изработени в швейцарска банка медали.

Освен това, шампионките получиха и книгата "Златната диря", също специално направена по случая, с техните снимки, постижения и текст, дело на бившата журналистка Вера Маринова. Всяка една от присъстващите получи и подаръци от спонсорите на БФХ.

Президентът на БФХГ покани като гости на събитието членовете на ФИГ и на Техническия комитет. Раева поздрави присъстващите с емоционална реч, след което даде думата на президента на ФИГ Моринари Ватанабе, който не пропусна отново да благодари на легендарната треньорка Нешка Робева за годините, в които е работил заедно с нея.

източник: Анна Недкова, БФ Художествена гимнастика

Шампионките пък изказаха благодарност за осъществената идея да бъдат заедно за първи път след толкова дълги години. Всички заедно изгледаха и невероятния филм на 24/7 и Вера Маринова за 73-е световни шампионки на България, а накрая се снимаха за спомен.

От името на всички присъстващи Елизабет Колева и Юлия Мимджиева, които бяха в основата на организацията на вечерята, подариха уникално бижу на "главния виновник" на уникалната идея - Илиана Раева.