Президентът на БФХГ Илиана Раева сподели впечатленията си от последната Световна купа по художествена гимнастика в Минск, както и очакванията си за Световното първенство, което ще се проведе в София от 10 до 16 септември.

„Всички отбори са страшно добре подготвени. Видяхте на последната Световна купа в Минск колко силна е Линой Ашрам. Като специалист мога да ви кажа, че тя играе много трудна гимнастика. Малката украинка Влада Николченко е истинско бижу, на само 16 години. Всички се готвят много за Световното, очаква ни много силно състезание. Сега ни предстои да видим и сестри Аверини.  За нас състезанието в Минск беше много силно. Смея да твърдя, че имаше реверанс към домакините и Катрин Тасева беше лишена от два медала. Невяна се справи отлично. При ансамблите Русия не спечели, въпреки че игра без грешка“, добави Илиана Раева.

Изложба "Златните момичета"

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

„България не е била домакин на Световно първенство от много години и затова всяка гимнастичка мечтае да стане шампионка тук. Шампионатът у нас е по-специален за всички, защото именно България е дала толкова много шампионки на красивия спорт. “

„Хубавите места в „Арена Армеец“ за Световното първенство по художествена гимнастика вече са продадени. Призовавам всички фенове на отбора ни да не чакат да си купят билет в последния момент. Организирано идват агитки от Испания, Италия, Русия и Япония. За испанските фенове се знае, че ще бъдат рекорден брой. Тяхната агитка със сигурност ще подкрепя и българските състезателки. Италия и Япония са с големи амбиции при ансамблите, а „Сборная“ по традиция има фенове на всеки голям шампионат“, заяви Раева.