Само няколко седмици преди началото на едно от най-големите спортни събития за годината – Световното първенство по художествена гимнастика в София, жителите и гостите на столицата ни ще могат да видят непоказвани до момента снимки, предоставени от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и от Fibank.

Официалното откриване на изложбата се състоя днес, 21 август, в Градската градина до Народния театър „Иван Вазов“.

На откриването присъстваха спортният министър Красен Кралев, президентът на БФХГ Илиана Раева, посланикът на Световното Мария Петрова, талисманът на шампионата Радина Филипова, Росина Атанасова - генерален секретар на БФХГ и директорът на националните отбори Деспа Кателиева.

Любителите на най-красивия и изящен спорт успяха да се видят наживо с момичетата от националните отбори на България и техните треньори.

Кадрите от изложбите, предоставени от БФХГ, представят последните години на художествената гимнастика и поставят акцент върху момичетата, които от 10 до 16 септември ще се борят за медалите в София.

Фотографиите са част от благотворителен календар на банката с гимнастичките от националния тим.

„Изложбата показва успехите, които сме постигнали. Вярваме, че ще продължим да преследваме целите, които сме си поставили. Идеята на тази изложба е кадрите да се превърнат в календар, средствата от които ще бъдат използвани за подпомагане на спорта в България. На Световното първенство предстои много трудна, но същевременно оспорвана и интересна битка за призовите места. Много се надявам да ви зарадваме, а момичетата да покажат по най-добрия начин своите композиции. Готови сме, мобилизирани сме, очакваме пълна зала, много подкрепа. Ще бъдат връчени невероятни медали на всичките 70 световни шампионки в художествената гимнастика, които има България. Те ще дойдат от всички краища на света, за да бъдат специални гости на Световното първенство“, откри изложбата Илиана Раева.