Президентът на БФХГ Илиана Раева призова към повече оптимизъм по отношение на представянето на българските грации в индивидуалната надпревара. На обръч и топка  Калейн, Тасева и Владинова не успяха да спечелят медал, но дадоха много от себе си на финалите.

„Никога не сме се надявали на първо място на отделните уреди.  Нашите надежди са за отборното класиране. Тези момичета бяха на 10-о и 15-о място преди две години. Видяхме една блестяща Боряна Калейн. Напрежението си каза думата при Калейн и Владинова. За мен четвъртото място на Боряна е един огромен успех на фона на тези гимнастички. Имаме какво да желаем от отрудняването на съчетанията на тези гимнастички.”

„Момичетата ни имат възможности за медали. Но трябва да играят абсолютно безгрешно и да направят всичко, което е заложено в съчетанията им. Имаше увалявания с две ръце, имаше спестени ротации. Малко по-оптимистично гледайте, това е едно много добро представяне на нашите гимнастички.”

„Надявам се да са пределно мобилизирани  през следващите дни и да се преборим за медал в отборното класиране” , заяви Раева пред БНТ 3.

"И трите момичета направиха изключителен възход през последната година. Видяхте една невероятна конкуренция и много силна игра на медалистите. Може би това, че те видяха, че могат да печелят медали. Може би това, че е Световно първенство и тяхното вълнение."

"Ако Боряна не беше направила много груба грешка, очаквах оценка много близка до 20-ата. Катрин се прояви като многобоец за отборното, там Невяна също. Неви имаше неточности при отборното, Катрин на финала допусна грешки. Може би още нямат тази опитност на Световни първенства. Защото психиката реагира по различен начин."

"Казах на момичетата да си вдигнат главите, че направиха огромен скок в развитието си. Нищо не се е случило, моля ви без драми.  При безгрешна игра всяка една има шанс да вземе медал, както и да си направят всичко заложено. България и днес е втора в отборното класиране. От 15 години не сме имали такова нещо. На Калейн й трябва рутина, а на другите две - още самочувствие", добави след това в микс-зоната Раева.