Невяна Владинова е една от големите български надежди за медал на Световното първенство по художествена гимнастика. Капитанът на индивидуалното е сред водещите ни грации и българските фенове ще стискат силно палци на красивата плевенчанка, за да запише значим успех на форума в София.

Силно начало за българските грации на Световното в София

Родена на 23 февруари 1994 година, Неви започва да се занимава с художествена гимнастика през 2000 година. През 2014 година излиза осезаемо на „сцената“, а упоритостта и усърдният ѝ труд дават своите плодове. През 2016 година Неви представя България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, където се класира седма в многобоя.

Силните изяви на капитанът на индивидуалното не спират и година по-късно печели първата си титла в многобой – пред българска публика на Световната купа в София. Няколко месеца по-късно се поздравявя с бронз в отборната надпревара на Европейското в Будапеща, както и с медал със същия блясък от финала на лента. В края на лятото на 2017-а идва и най-значимото изпитание, което елегантната Неви взима с успех, завоювайки бронзов медал на топка на Световното в Пезаро (Италия).

2018-а година започва с неприятна травма за Владинова, която я вади от голяма част от състезанията. С напредването на сезона обаче борбеният капитан лека-полека започна да навлиза в позната си форма, а преди Световното в София си тръгна със сребро на пленяващата си композиция на лента на Световната „Чалъндж“ купа в Минска (Беларус).  

Световното по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ ще продължи до 16 септември. Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА СВЕТОВНОТО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!