Златни пясъци става покер столицата на Балканите идната седмица. Край морето ще се проведе турнир от една от най-престижните вериги на Стария континент - Eureka Poker Tour. За надпреварата ще се съберат топ играчи от цяла Европа, а за огромния награден фонд, който вероятно ще стигне половин милион лева, ще се борят и куп нашенци. Мегасъбитието е част от веригата на PokerStars.

Специално за турнира пристигат играчи от над 30 страни от цяла Европа.
Популяризирането на Тексас Холдема у нас превръща страната в атрактивна дестинация за заможни туристи, любители на покера. „Всъщност можем да кажем, че вече развиваме покер туризъм”, коментираха хотелиери от Златните. „Това е един от начините да вдигнем нивото на услугите”, добавят хора от бранша.
Самият турнир ще се превърне в нещо като фестивал на удоволствията. Освен покер, се предвиждат игра на голф, яхтинг и късни лъскави партита.

Очаква се всички участници в турнира да пристигнат както с представители на чуждестранни медии, така и със свои гости. Така, за 4 дни курортът ще бъде посетен от над 1000 туристи от възможно най-високата и платежоспособна категория – нещо, което напоследък липсва на българския туристически пазар. Пример за ефекта на туризма с игрална насоченост върху икономическия микроклимат могат да бъдат оборотите от почитателите на спортния покер за регионите на Варна и Бургас в рамките на сезон 2009 възлизащи на над 32 милиона лева.