Последната победа на Реал Мадрид срещу Барселона на Ноу Камп дойде през 2007 година. Тогава Реал спечели с 1:0, а голът вкара Жулио Баптища. Точно 4 години по-рано – през 2003 Реал отново беше победител като гост. Този път резултатът е 1:2. Миналата година – 4 години след 2007-ма Реал спечели символичното си гостуване във финала за Купата на Краля, но мачът се игра във Валенсия - на Местая. Не, не търсим някаква символика, просто мина ужасно много време от последната победа на Реал Мадрид в Барселона.

В навечерието на „Ел Класико“ Реал Мадрид води с 4 точки пред Барселона в битката за титлата. 5 кръга преди края една евентуална победа за Барселона връща интригата в първенството, а успех за Реал ще направи „кралския клуб“ шампион за първи път от 2007г. Букмейкърът Efbet по-скоро е скептичен към подобен развой на нещата. Победата за Барселона е оценена с 1.70, а успехът за Реал с перфектния коефициент 5.00! Равенството е със ставка 4.00, но трябва да отбележим, че 3 от последните 6 мача са завършили с голови равенства. Веднага поглеждаме коефициента на Efbet за вероятността и двата отбора да отбележат гол, който съвсем резонно е 1.57.

Последните 6 мача, които се играха през миналата и тази година предлагат доста голове. Задължително над 2.5. Коефициентът на Efbet e 1.58. За хората, които са твърдо убедени в триумфа на Моуриньо в тази среща, окото би привлякъл коефициент 11.50 „Гостът да спечели и двете полувремена“. Това обаче, не се е случвало в предишните 2 успеха на Реал Мадрид на Ноу Камп. Ставката на Efbet Реал да вкара, а Барса – не e 7.20, какъвто беше случаят през 2007г.

Може ли Реал Мадрид да спре Меси и компания? Ако съдим по последните 6 мача – отговорът е не. Дали обаче Моуриньо мисли така?