Вчера в Пунта дел Есте отборът на Канада за втори път стана носител на Купата на Америка по покер на Poker Stars. Канадският отбор с капитан Грег ДеБора от отбора професионалисти на PokerStars разби с 5-0 Мексико на финала, за да вземе втора поредна титла и $25,000 в брой.

“Това събитие е много забавно, защото си част от отбор и представяш страната си”, каза ДеБора. “Всички играха много добре и се представиха страхотно. Отборът на Канада победи отново!”

Купата на Америка по покер е ежегодно събитие, което се провежда в Уругвай и раздава $100,000 като награди. Играчите се класират онлайн, след което седемте най-добри държави отиват в Пунта дел Есте, за да изиграят на живо финална игра на Безлимитен Холдем. Капитанът на всеки отбор е професионалист от PokerStars.

Тази година за Купата на Америка по покер се състезаваха Канада, Мексико, Венецуела, Бразилия, Аржентина, Колумбия и останалите държави от Латинска Америка.

Играчите в канадския отбор бяха ДеБора, Джон “tinajohn9” Мехраса (който участваше и в миналогодишния отбор), Робърт “SintBest” Ван Тийл, Хенри “EasyChips4u” Уонг и Джейсън “collinsAA” Колинс.

В двубой за третото място Венецуела надигра Бразилия с 4-1.

Ето и класирането на отборите в тазгодишната надпревара за Купата на Америка по покер:

1-во място: Канада ($25,000)
2-ро място: Мексико ($20,000)
3-то място: Венецуела ($15,000)
4-то място: Бразилия ($12,000)
5-то място: Аржентина ($10,000)
6-то място: Останалите държави от Латинска Америка ($8,000)
7-мо място: Колумбия ($5,000)

Източник: http://bg.pokerlistings.com/