Иконата на големите залози Фил Галфонд направи забележително завръщане на масите за онлайн покер миналата вечер, след като победи Виктор “Isildur1” Блом и Бен “Sauce123” Сълски в залите на PokerStars от новия си временен дом във Ванкувър, Канада.

След края на Световните серии по покер в Лас Вегас, онлайн играчите се местят от САЩ, за да могат да се върнат на масите, а един от най-известните сред тях е Галфонд.

Професионалистът на високи залози, известен във Full Til Poker като OMGClayAiken, призна, че след WSOP не се е върнал в дома си в Ню Йорк, а е отседнал във Ванкувър поне за близкото бъдеще.

Галфонд сподели новината със своите фенове чрез профила си в Twitter, като обяви: „Хей, намирам се в Канада. Ще остана тук 3-6 месеца, след което ще се преместя отново.”

След това той помоли за превод на ,000 в Stars и не след дълго той започна да играе / и /0 ПЛО с акаунта си MrSweets28.

Сред опонентите му бяха Блом, Сълски и някои нови играчи, включително германците mTw-DavIN, le kork и verve.oasis.

isildur1 игриво отбеляза появата на Галфонд със следното съобщение в чата: „О, не, той се върна”.

Но според highstakesdb след сесия от над 2,500 изиграни ръце, Галфонд изгубил ,000.

Потокът от онлайн играчи, които напускат Щатите, се увеличи през последните няколко дни, след като още няколко играчи обявиха във форумите 2+2, че имат нови домове в други държави.

Канада, Великобритания и Коста Рика са фаворити в момента, а първите преместили се играчи вече съобщиха за наети къщи, прехвърлени банкови сметки и възобновяване на играта.

Източник: http://bg.pokerlistings.com/