Марк Маркес обвини Валентино Роси за действията му в последната обиколка в Гран При на Холандия в Асен, и бе категоричен, че той е заслужавал повече победата.

Лек контакт между двамата в един от последните шикани не позволи на Маркес да размине Роси. След сблъсъка, Роси мина по чакъла, и все пак запази позицията си.

Маркес обяви, че е бил с преднина, и на точната позиция, за да задмине Роси, и италианецът е спечелил само защото е отсякъл завоя.

"Трябваше да спечеля. Не мисля, че някой от двама ни търсеше контакт, но смятам, че бях перфектен в този шикан. След контакта бяхме отново един до друг, не бях зад него. Мисля, че ме видя. Сигурен съм, че аз владеех линията, защото не излязох от трасето," заяви Маркес.

Роси обяви, че иска да гледа записа, и предложи да го гледат заедно с Маркес, защото той си спомня нещата по друг начин.

"Аз мисля, че бях пред него. Бих силно спирачки, останах в центъра, и вече бях наполовината на шикана, когато той ме застигна. Видях гумата и той ме докосна по лакътя. Пазех линията. Той не ми позволи да я задържа, защото ме докосна. Имах късмет да запазя контрола над мотора, защото не знаех колко е дълбок чакълът. Това е моята версия, знаем и неговата вече. След състезанието отидох към Марк, но го видях, че е малко ядосан, затова предпочетох да си замълча. Ще обсъдим спокойно нещата после," заяви Валентино Роси.