Сцеплението на новия мотор на Ямаха М1 продължава да бъде ужасно и отборът изостава значително от конкурентите си в MotoGP, заяви пилотът Фабио Куартараро.

"Проблемите са същите като в миналото, но има и такива със сцеплението. То е ужасно", заяви Куартараро след тестовете в Катар, цитиран от motorsport.com.

"Когато сложим нова гума, нищо не се променя. Със средната смес правя разлика от едва две десети от секундата между нова гума и такава, която е на 11 обиколки. Това е неприемливо. Трябва да открием начин да подобрим времената, защото наистина изоставаме от останалите.

"Проблемите бяха почти същите и през последните няколко години. Не мога да си обясня къде точно в сектор номер 3 губя три десети от Пеко Баная, който беше със средната смес. Карах с моя стил и бях възможно най-агресивен. Познавам си много добре лимита.

"Надявам се да намерим начин. Започнахме с големите промени още от тестовете в Сепанг и пристигането на (новия технически директор) Макс Бартолини. Преди правехме промените лека-полека. Това е различно сега". /БТА