Ирландия и Италия ще изиграят последен мач от група "Е" на UEFA EURO 2016, като мачът е с голяма стойност за ирландците. Италианците от своя страна си осигуриха първата позиция в групата, като са с шест точки, а дори и Белгия да ги изравни "червените дяволи" ще останат втори, заради пасива в преките двубой.

Помощник треньорът на ирландците Рой Кийн напомни за себе си като със своя твърд характер предупреди играчите да излязат срещу Италия със самочувствие и "големи топки".

"Нямаме много време за свръханализ на последния мач. Трябва да вложим цялата енергия в следващия мач и вярваме, че ще постигнем резултат, който искаме. Под "цялата енергия" имам предвид, че трябва да тичаме, тичаме и тичаме. Трябва и да продължаваме, продължаваме, продължаваме докато не свърши мача. Италия са много добър отбор. Виждал съм го много пъти. Играят добре организирано, обичат дефанзивната игра. Също така имат и добри опции за ротиране. Не правят по 800 паса в средата на терена, все едно си подават в парка. Предлагат ти да дойдеш при тях, а после бековете им те "изяждат", сподели Рой Кийн на пресконференция преди дуела с Италия.

Двата отбора ще се изправят на "Стад Пиер Мороа" в Лил.