Световният шампион е аут от Световното в Русия! Безобразна Германия загуби с 0:2 от Корея и закономерно си тръгва от Мондиала още след груповата фаза.

Бундестимът направи трети слаб мач в Русия, но след като Тони Кроос ги спаси в края срещу Швеция, този път последните минути се оказаха фатални, защото в тях азиатците реализираха два гола на контра и пратиха в скръб момчетата на Йоахим Льов.

Мексико пък ще трябва да благодари много на Корея, защото успехът над Корея класира тима напред като втори в групата с 6 точки, колкото има и първият Швеция. За Корея пък остана утешението, че успя дори да изпревари Германия в класирането за третото място.

След инфарктния успех над Швеция, очакванията бяха световните шампиони най-сетне да покажат класата си и да победят с лекота корейците. Нищо подобно обаче не се случи! На стадиона в Казан тимът на Льов отново разочарова, играеше без никаква идея в атака, а в отбрана празните пространства носеха опасни контри за съперника. Въпреки това, Германия владееше топката и търсеше попадението. Натискът на последните минути накара тима да концентрира усилията си в предни позиции и така се стигна до третата минута на добавеното време, в която Йон-Гвон Ким реализира фаталния гол. Малко след това пък Хьон-Мин Сон реализира и втори, тъй като влезлия в половината на съперника Мануел Нойер изгуби топката и вратата бе абсолютно празна.

Очаквано германците започнаха двубоя по-добре от своя съперник и опит в 5-ата минута Марко Ройс опита изстрел от малък ъгъл.

Световните шампиони логично владееха топката доста повече от своя съперник, но положения почти нямаше с изключение на избит изстрел на Вернер и удар на Хумелс, спасен от вратаря Йо.

В същото време корейците изглеждаха опасни на контра като Ви-Йон Юн затрудни Нойер от фаул, а Хьон-Мин Сон бе постоянна заплаха и търсеше изстрел от всяка позиция.

В самото начало на втората част Леон Горецка имаше отличен шанс да реализира с глава, но стреля в ръцете на вратаря.

Льов реагира на немощта в атака с включването на Марио Гомес и Томас Мюлер за сметка на Кедира и Горецка. В 78-ата минута влезе и Юлиан Бранд, а Германия така и не вкарваше. По това време Швеция вече водеше убедително на Мексико и бе ясно, че единствено победа ще класира напред немците.

Това доведе до още по-масиран натиск, но идеята продължаваше да липсва. Най-големият пропуск направи Матс Хумелс в 87-ата минута. В нея той получи центриране и от 2-3 метра фронтално срещу вратата не успя да засече с глава.

Добавеното време от 6 минути даваше надежди на световния шампион, но именно това продължение се оказа кошмарно за тима.

В първата добавена минута Йон-Гвон Ким вкара за корейците след разбъркване в наказателното поле. Първоначално голът бе отменен заради засада, но в последствие ВАР се намеси правилно и попадението бе признато, тъй като пасът към голмайстора идваше от Тони Кроос.

Германците все пак се втурнаха в нови атаки, но това доведе до втори гол във вратата им. Излезлият в полето на съперника Мануел Нойер изгуби топката и за Хьон-Мин Сон не бе проблем да реализира в опразнената врата.

Титулярните състави на двата отбора:

Корея: Хьон-Ву Йо - Чул Хон, Йон-Гвон Ким, Юн-Сун Юн, Йон Ли - Сьон-Мин Мун, Хюн-Соо Ян, Ву-Йон Юн, Джа-Сун Ли - Хьон-Мин Сон, Джа-Чеол Коо

Германия: Мануел Нойер - Йосуа Кимих, Матс Хумелс, Никлас Зюле, Йонас Хектор - Сами  Кедира, Тони Кроос - Леон Горецка, Месут Йозил, Марко Ройс - Тимо Вернер