Швеция и Англия са отбори на еднакво ниво, заяви селекционерът на скандинавците Яне Андерсон. Двата отбора се срещат утре в 1/4-финална среща на Световоното първенство от 17:00 часа на стадион "Самара Арена".

"Този състав изигра доста мачове в продължение на няколко години. Подготвени сме еднакво добре за всеки противник и това ще продължи. Ние сме установили добри традиции, считаме, че сме силен отбор и ще продължим да работим по същия начин. Аз не прекарвам времето си в мисли за спечелване на Световната купа, ние трябва да спечелим утре и да бъдем подготвени, защото ни чака труден мач. Всички футболисти са здрави и тренират", заяви Яне Андерсон.

"Ние трябва да обърнем внимание на много фактори, за да се защитим от добрите нападатели на Англия. Трябва да сме перфектни в отбраната и да разберем как да атакуваме. Трябва да се обърне специално внимание на статичните положения. Според мен двата отбора са на еднакво ниво. Не мисля, че ще има големи изненади утре", добави той.

Според Андерсън силата на отбора му е в последователните действия на терена. 

"Ние сме много лесни за анализиране, но е трудно да ни победиш, това е най-точното описание на нашия отбор. Изненадата е, че ние сме последователни. Вярваме в себе си, играчите винаги са били отдадени на една идея, за което аз съм щастлив", допълни Андерсон.

Селекционерът на Швеция каза, че неговите футболисти няма да се съсредоточат върху отделните играчи на противника. 

"Каквито и промени да направят англичаните няма да има ефект върху нас и нашата игра, защото те имат много добра селекция от играчи. Подготвихме се за евентуални продължения и дузпи, имаме собствен подход и наши собствени идеи за това кой ще ги изпълни. Израснал съм в 70-те години, имахме програма с английския футбол, ние не пропусна нито един мач. Аз винаги съм бил голям фен на английския футбол, Англия, може да се каже, вторият ми дом, от гледна точка на футбола, така че очаквам с нетърпение предстоящата среща. Разбира се, английския футбол се е променил, не е този, с който съм израснал ", завърши Яне Андерсон./БТА