Швеция има сили да победи Англия и да спечели световната купа, ако отборът се справи с напрежението, заяви бившият капитан и голмайстор на отбора Златан Ибрахимович. Той говори пред американски репортери на тренировъчната база на ЛА Галакси и уточни, че това ще бъде трудно, защото залозите в тази фаза наистина стават твърде високи.

"Сега вече няма толкова голямо значение колко си добър. От четвъртфиналите нататък има много емоции и който ги овладее най-добре, той ще има предимство. Мисля, че Швеция може да го направи и да спечели купата, както казах и преди началото на турнира. Биха Мексико, които са силни, а след това надвиха и Швейцария. Постигнаха успехи, които малко хора очакваха", заяви 36-годишният нападател.

Ибрахимович има 62 гола в 116 мача за страната си, но не беше включен в групата за световните финали от Яне Андерсон. Това обаче не го спира да подкрепя бившите си съотборници.

"Сега погледите ни са отправени към Англия и всички шведи ще подкрепяме отбора ни. Гордеем се с него и ще продължим да го правим, независимо от това, което ще се случи в събота", добави той./БТА