Бившият селекционер на Италия Джампиеро Вентура сподели, че е спрял да ходи в Ikea (бел.авт: шведска фирма за търговия с домашно обзавеждане), след като „скуадра адзура” претърпя големия провал в края на миналата година.

Както е известно „тре крунур” елиминира в плейофите след квалификациите за Мондиал 2018 през ноември Италия и по този начин италианците пропуснаха Световно първенство за първи път от 50 години насам. На надпреварата в Русия пък шведите стигнаха до четвъртфинал, където отпаднаха от Англия.

Начело на селекцията бе Вентура, който бе остро обвинен за провала на тима, а 70-годишният наставник довери как се е разтоварил след отпадането на отбора.

„След Италия – Швеция, аз спрях да ходя в Икеа”, сподели пред Radio Anch’io Sport наставникът. „Трудно е да ви споделя разочарованието ми, тъй като това не може да се дефинира с думи”, продължи Вентура.

Швеция елиминира Италия с 1:0 общ резултат.

„Това сега е страница, която аз обърнах и следва да напиша нова. Във футбола е така – когато побеждавате сте 11, когато губите – също. Аз съм човек с ясна и професионална съвест. Клаудио Тавекио? Не съм го чувал след Швеция и ще оставя това така”, завърши Джампиеро Вентура.