Бащата на Месут Йозил – Мустафа открито призова звездата на Арсенал да сложи точка на кариерата си в германския национален отбор след множеството критики насочени към него заради срамното отпадане на световния шампион в групите на Мондиал 2018.

„Маншафта” завърши на последно място в група F с едва три точки, записвайки конфузни поражения от Мексико (0:1) и елиминирания рано-рано тим на Република Корея (0:2). Според бащата на Йозил неговият син се чувства обиден от факта, че отново  се превърна в изкупителна жертва на общия провал.

„Ако бях на негово място, щях да кажа: „Благодаря, но това е достатъчно”, заяви Йозил-старши пред „Билд”. „Той е прекършен, разочарован и обиден. Да, обиден е, след като собствените фенове го освиркваха преди Световното първенство в контролата срещу Австрия. Месут така и не разбра защо.”

Йозил заедно със своя съотборник Илкай Гюндоган се превърнаха в грешници в очите на много германци заради общата си снимка с турския президент Реджеп Ердоган. „Месут не бива да  длъжен постоянно да се защитава. Той игра за националния отбор в течение на 9 години и стана световен шампион.”

„Винаги се казва, че ако печелим, печелим заедно, но ако загубим, значи е заради Йозил. Той бива освиркван и превръщан в жертвен агнец. Напълно разбирам защо се чувства обиден”, допълни бащата на Месут Йозил.

Още по темата:

Последствията: Куп звезди се оттеглят от Бундестима

Йозил за провала: Ще ми трябва време, за да го преодолея

Напук на критиците, Боатенг не бяга от маншафта