Франция или Уругвай? Това е въпросът, чийто отговор ще ни запознае с първия полуфиналист на световното първенство в Русия. Двубоят стартира в 17 часа българско време, а негова арена ще бъде стадионът в Нижни Новгород.

Смело можем да кажем, че французите не впечатляваха по време на груповата фаза, но все пак те взеха своето, надигравайки с минимална разлика в резултата Австралия и Перу.

С Дания пък бе записано равенство, но то не бе от значение, защото "петлите" вече мислеха в перспектива.

Истината е, че лицето, което Франция показа на 1/8-финал бе много различно от видяното в групата. Хората на Дидие Дешан бяха много по-енергични, по-усърдни и концентрирани срещу Аржентина, а Килиан Мбапе беше над всички.

Така че сега всички в лагера на "урусите" трябва да имат едно наум за младата звезда на ПСЖ, която сияе силно в Русия. Все пак не забравяйте: това е първият тийнейджър, вкарал 2 гола в един мач на световно първенство от великия Пеле насам.

Срещу Аржентина той се откъсна от защитата като на видео игра. Натискаш необходимите копчета за спринт и просто няма какво да се направи срещу теб. Той е технически надарен и е много талантлив, така че, ако му позволиш да развие скоростта си, след 3-4 метра ще ти бъде много трудно да го спреш.

Когато обаче стане дума за Франция срещу Уругвай светлините на прожекторите се насочват към друга от звездите на "петлите" – Антоан Гризман. Срещу южноамериканската страна той определено ще изпита на плещите си думата дерби с цялата й тежест.

Най-вече заради самия себе си. Гризман винаги се е определял за уругваец, макар всъщност да няма такава кръв. Но самият той посрещнал съотборниците си Диего Годин и Хосе Хименес на летището в Мадрид, след класирането им за световното първенство, облечен в уругвайска фланелка. Ето че в рамките на утрешния ден Гризман ще трябва да се изправи срещу добрите си приятели в дуел, който ще определи първия полуфиналист на световното първенство.

Иначе лошата новина за Дидие Дешан е, че няма да може да разчита на Блез Матюиди, който е наказан. Пресата във Франция предполага, че на негово място може да видим Набил Фекир или Корентен Толисо.

Но може би за Франция големият въпрос е дали ще видим блясъка на Пол Погба. Срещу Перу той работи по един начин с нападателите, срещу Аржентина блестяха различните му взаимодействията с Килиан Мбапе, а сега отново ще трябва да видим полузащитника на топ-ниво, за да може Франция да мечтае за полуфинал срещу Бразилия или Белгия.

Той се превърна в истински лидер. Не го е страх да е в центъра на събитията. Мисля, че той използва точните думи: психологическа настройка, саможертва и усилие. По мое мнение е много важно човек, който иска да е лидер да подбира верните методи.