Огорчението в германския национален отбор е огромно, след като Бундестима финишира авантюрата си на Мондиал 2018, отпадайки още в груповата фаза. Защитникът Матс Хумелс бе категоричен, че отборът играе слабо и последната силна игра на отбора е била през миналата година.

„Трудно е да кажа, каквото и да било сега. Вярвахме до самия край и се раздадохме. Не може да не отбележим, че по-малките отбори се представят много добре. Последната ни добра игра беше през есента на 2017, а това беше преди много време. Започнахме да прибързваме много след 65-ата минута и загубихме облика си. Когато говорим за контрола върху топката и това колко е хубаво да е в теб, то сега бе пълната противоположност. Това не бяхме ние”, сподели Хумелс.

Бившият германски национал Оливер Бирхоф също бе потънал в тъга след неуспеха на Германия.

„Такова разочарование не помня да съм изпитвал скоро. Трябва да го приемем, колкото и да е ужасяващо. Не е точното време да правим анализи на отделните хора. Сигурен съм, че на Йоаким Льов му пука и ще ги направи”, заяви Бирхоф.

„Националната фланелка тежеше няколко тона за някои хора на терена. Не се виждаше духът в този отбор. Всичко ми е пълна мистерия. Виждах апатия и е редно да приемем последното място. Не показахме нищо добро”, заяви вратарят Оливър Кан.