Селекционерът на Швеция Яне Андерсон отдаде заслуженото уважение към Англия, след като „трите лъва” надделяха над „тре крунур” в четвъртфинален мач от Мондиал 2018 (0:2).

„Винаги можеш да направиш нещо по по-добър начин и да промениш развитието на мача. Първият гол в тези срещи е най-важен. Няма дискусия около това. Имахме чудесни възможности да отбележим първи, както и да изравни, когато губехме с един гол. Представихме се добре на този Мондиал. Играхме с много силни опоненти във всеки един мач досега. Опитахме да вдигнем играчите на почивката, но Англия бе по-добрият отбор днес. Не винаги ти правиш нещата грешно, понякога просто опонентът е по-силен. Пълен респект за тях и поздравления от щаба ми за класирането им напред”, заяви Андерсон.

Хари Магуайър и Деле Али отбелязаха головете за Англия.

„Смятам, че Англия е достатъчно силен да триумфира на Мондиала. Те са добре организиран отбор, който атакува с много мощ. Поздравявам и колегата ми Гарет Саутгейт. Изградил е добра организация в тима им, който не дава много шансове на съперника. Смятам, че са перфектният отбор, който може да извърви пътя докрай”, продължи Андерсон.

„Искам да благодаря на всички наши фенове, които бяха тук и ни подкрепяха по стадионите. Това казах и на футболистите след края на срещата”, завърши селекционерът на „трите корони”.