Бившият шведски национал и бронзов медалист от Мондиал 1994 Хокан Милд проведе впечатляваща словесна атака спрямо английския национален отбор преди четвъртфинала между двете страни на настоящото Световно първенство.

Англичани и шведи излизат един срещу друг на 7 юли от 17 часа българско време на „Самара Арена” в Самара. Победителят от техния дуел ще има за съперник оцелелия измежду Русия и Хърватия.

Милд, който в момента е директор в ИФК Гьотеборг, даде интервю за шведско радио, с което демонстрира много ясно мнението си относно настоящата селекция на „трите лъва”. Още в дните си на играч някогашният полузащитник бе доста наперен, като очевидно тази му черта съвсем не е отшумяла. И как би могло да е другояче, след като дълго време именно Милд беше шведският национал с най-много голове срещу Англия (рекордът падна през 2012-а, когато Златан Ибрахимович наниза 4 гола в контрола срещу островитяните и общият му актив достигна 5 попадения).

„Те си мислят, че са толкова, толкова добри. Ами не са! Не е като да те хваща страх, щом им прочетеш титулярния състав”, заяви Милд.

„Така е идеално за нас. Ако успеем да се справим добре в първите20 минути, то тогава е много вероятно да спечелим. Няма да е лесно да ги контрираме. Ако се опитаме да се надиграваме с тях, шансовете ни са лимитирани. Но нека помним – англичаните са разглезени хлапетии, които заработват яки пачки. Те не разполагат с резервите, от които биха имали нужда (ако събитията не се развиват в тяхна полза – б.р.).”

„Наистина съм впечатлен от нашия тим, от начина, по който стигнаха дотук. Удивително е колко добре споен е отборът. Силата на Швеция се крие в това, че не предоставя много свободни пространства. Всички работят заедно и схващат идеята”, допълни Милд.