Бившият английски национал Джърмейн Дженас взе отношение във връзка с изненадващия крах на световния шампион Германия, който напусна Мондиал 2018 още в груповата фаза. Според бившия футболист основната причина се крие в това, че има нещо нередно.

„Маншафта” беше абсолютно неузнаваем в решителния си трети мач от груповата фаза срещу Република Корея, в който се нуждаеше от задължителна победа. Азиатците постигнаха знаменит успех с 2:0, докато в другата среща Швеция победи Мексико с 3:0 и спечели първото място в групата. Именно с коравите скандинавци Германия си оспорваше другата квота към елиминациите, тъй като мексиканците вече бяха сигурни за следващата фаза.

„Има нещо нередно в този лагер. За мен нещата са толкова прости”, сподели Дженас пред Би Би Си Уан. „Само вижте колко промени се правеха по съставите в мачовете – три промени, четири промени. Мисля, че срещу Корея бяха пет.”

„Освен всичко друго футболистите се представиха драстично под нивото си. Това не е отборът на Германия, който познаваме.”

„Сега очаквам да видя големи промени при тях”, допълни Дженас.

Реално Германия финишира на последно място в група F със само 3 точки – от победата над Швеция.

Още по темата:

Случи се! Безобразен отбор на Германия аут от Мондиал 2018!

Линекер прати в историята вечната теза

Прокобата над шампионите тегне вече трети Мондиал

За първи път от 1938 Германия отпада още в групите