Йоахим Льов официално остава начело на Германия. Новината бе потвърдена от Германския футболен съюз.

"Проведохме много открит и честен диалог, в който говорихме по много точки. Всички ние сме твърдо убедени, че в лицето на Йоги Льов имаме селекционер, който много точно може да анализира и да премине през верните стъпки, за да поведе нашия отбор обратно по пътя на успеха", сподели президентът на ГФС Райнхард Гриндел.

"Да очаквама обширен анализ няколко дни след отпадането от такъв турнир би било прибързано. Националният селекционер и Оливер Бирхоф имат необходимото време да обмислят случилото се и да представят пред ръководството един обширен анализ преди мача срещу Франция на 6 септември, с който започваме в Купата на Нациите."

Самият Льов пък изрази благодарност за оказаното доверие към него.

"Много съм благодарен за доверието, което ГФС продължава да има в мен и усещам подкрепата им, въпреки справедливата критиката. За мен беше важно след няколко дни, в които имах много мисли, да се срещна лично с ръководителите на ГФС", обясни Льов.

Йоахим Льов

източник: Gulliver/GettyImages

Неговото разочарование остава огромно, но Льов е решен да постави нови основи на световните шампиони от 2014-а.

"Радва ме много, че продължаваме с Йоги Льов начело на националния отбор. Вчера бяхме дълго заедно и усетих в него пълната енергия да продължи. След 14 години успешна работа трябва да започнем наново и сега ще помислим конкретно върху това, както и върху допълнителни структурни промени", заяви мениджърът Оливер Бирхоф.