Ръководството на Рома и най-вече спортният директор Мончи са силно впечатлени от продукцията, която демонстрира полузащитника на Швеция Емил Форсберг по време на Мондиал 2018. Римляните са останали толкова възхитени от 26-годишния футболист, че сериозно обмислят отправянето на официална оферта.

„Джалоросите” дотук са един от най-активните играчи на летния трансферен пазар, като вече си осигуриха подписите на Хавиер Пасторе, Джъстин Клуйверт, Анте Чорич, Брайън Кристанте, Давиде Сантон, Николо Дзаниоло, Уилиам Бианда и вратаря Антонио Миранте.

Малко вероятно е Рома да продаде друг от наличните играчи, но според „Спортиталия” клубът изобщо не е приключил с изявите на пазара. Изданието твърди, че сега столичани тръгват по петите на Форсберг, за когото се вярва, че има желание да напусне РБ Лайпциг.

Треньорът на „вълците” Еузебио Ди Франческо публично изрази възхищението си от представянето на крилото по време на Световното първенство. Истинските преговори обаче ще почакат до приключването на турнира.