Легендата на френския футбол Тиери Анри смята, чет за емоциите и невероятното представяне на Димитри Пайе в откриващия мач срещу Румъния от UEFA Euro 2016 си има причина и тя е разочарованието у играча, че не успя да попадне в окончателния състав за Мондиал 2014.

Бившият играч на Арсенал бе силно впечатлен от изявите на 29-годишния си сънародник, който се отчете с гол и асистенция в напечения сблъсък срещу румънците. Той припомни и факта, че макар Пайе да бе важна част от отбора в хода на световните квалификации, в крайна сметка той не попадна в състава за турнира.

„Димитри смяташе, че ще ходи на Световното в Бразилия. Тогава той игра във всеки един мач от квалификациите“, каза Анри. „Накрая не го избраха. Днес видяхте на терена един мъж, който все още е ранен.“

„Видяхте мъж, който иска да играе в името на нацията си, видяхте мъж, който каза: „вие не ме взехте в Бразилия, сега ще ви покажа какво точно изпуснахте, ще ви покажа, че мога да успея във Висшата лига на Англия и вие ще признаете таланта ми“. Той искаше да покаже всичко това тази вечер. Търсеше всяка една топка, наистина всяка една. И във всеки случай той успяваше да задвижи събитията. Няма кой да му го отрече. Отборът, колективът беше налице, не можеш да печелиш мачове сам, ала този изстрел... О, Боже мой“, завърши Анри.