На Дилиън Уайт му е писнало името му да се използва в блъфове и "глупости“, за да се спаси репутацията на Антъни Джошуа. Промоутърът Еди Хърн обеща на бойните фенове, че победителят от битката на Уайт и Джърмейн Франклин през ноември ще се бие с Ей Джей.

Вместо това на 1 април Джошуа се би с Франклин и спечели със съдийско решение. След това започнаха преговори за бой с Уайт, който трябваше да е на 12 август, но вчера Еди Хърн обяви, че битката отпада, заради големи претенции за парите от Уайт.

Уайт даде голямо интервю пред вестник „Сън“ и обяви поредица от проблеми, които подвеждат феновете на бокса и потенциално петнят името му. „Те говорят глупости“, каза Уайт в отговор на твърдението на Хърн, че сам се е изключил от боя заради претенции от 10 млн. паунда. „Не съм отказал битката. Всичко, което получих, след като Еди говори публично и често, че ми предлага да се бия с Ей Джей, беше много кратък имейл късно вечерта в петък, 2 юни“.

„Абсолютно 100 процента искам да се бия с Ей Джей и се обадих на Еди Хърн, за да обсъдим офертата, но не можах да се свържа с него. Изпратих му също съобщение. Не получих отговор от него, затова му изпратих имейл, за да потвърдя, че искам битката“.

„Не съм отхвърлил офертата, нито съм предложил контраоферта. Всичко, което направих, беше да задам нормални въпроси на неговия триредов имейл, така наречената оферта. Дори преди да изпратя имейл, Еди вече каза публично, че предложението му е неприемливо. Така че, защо изобщо го прави?“

„Не е редно да ме използват, за да повиша стойността на Ей Джей в преговорите за битката с Уайлдър, без никакво намерение да се бият с мен. Боксът в тежка категория е в абсолютна бъркотия в момента и пълен с такива блъфове и глупости.“

Феновете бяха объркани от десетките интервюта на Хърн, в които се твърди, че най-доходоносната битка за британската титла в историята се завръща. Битката беше обявена, после прекратена и сега Уайт е обвинен, че е отказал сериозна оферта за големи пари, което боецът категорично отхвърля.

„Еди с право говори, че това е блокбъстър, който пълни стадиони от години, а аз преследвах тази битка от осем години. Така че го попитах защо би бил домакин на събитието в O2 в средата на август, когато повечето хора са на почивка. Той не отговори на имейла ми, нито се свърза, но продължи да говори за „преговори“, които просто не се случваха и все още не са се случили. Няма нито един разговор с мен, с моя адвокат или с някой от моя екип.

„След това направих интервю със Sky на 15 юни, след което получих кратък и странен отговор от Еди, който каза, че числата не работят и че трябва да потърсим алтернативни възможности. Нека бъдем много ясни тук, казах му, че искам битката, не я отказах и не се отказах от себе си и всъщност не съм имал нито една дискусия за това с Matchroom след „офертата“ и аз не съм правил никакви искания."