Конър Бен отново е отстранен от бокса, тъй като продължава борбата си с Британския боксов контролен съвет за допинг. 27-годишният син на британската легенда в полусредна категория Найджъл Бен не успя да премине два теста в навечерието на прекратения през 2022 г. суперсблъсък с Крис Юбанк младши.

Той винаги страстно е настоявал за своята невинност и твърди, че е похарчил над 400 000 паунда за адвокати и учени, за да изчисти името си. През юли 2023 г. Бен дори получи отмяна на забраната от Националната антидопингова комисия, но BBBofC обжалва това решение и сега забраната е официално възобновена отново.

Изявлението на Борда гласи: " BBBofC е в състояние да се справи с проблема, който е възникнал по време на разследването. Британският боксов контролен съвет с ограничена отговорност се позовава на изявлението, публикувано днес, 10 май 2024 г., от UK Anti-Doping ("UKAD").

"Както UKAD заяви, BBBoC може да потвърди, че Конър Бенън е обект на временно отстраняване, което му забранява да участва в каквото и да е качество (или да помага на друг спортист в каквото и да е качество) в състезание, събитие или дейност, които са организирани, свикани, разрешени или признати от BBBoC или друг спорт, спазващ Световния антидопингов кодекс“.

"UKAD" и "BBBoC" успешно обжалваха решението, постановено от трибунал на независимата Национална антидопингова комисия през юли 2023 г., а временното отстраняване на г-н Бен беше наложено отново от апелативния трибунал след тези успешни обжалвания. Тъй като случаят на г-н Бен продължава да се разглежда от независимата Национална антидопингова комисия и сега делото ще се развива в съответствие с Антидопинговите правила на Обединеното кралство, BBBoC не е в състояние да направи какъвто и да е допълнителен публичен коментар в този момент."

Бен няма лиценз от BBBofC, но когато забраната беше отменена, той успя да проведе два нископоставени боя в САЩ. Но сега, когато забраната е наложена отново, всяка комисия, която следва WADA (Световния антидопингов кодекс), ще срещне трудности при лицензирането на двубой с него.

Възможностите за непобедения боксьор са ограничени, но сега случаят може да бъде отнесен до CAS (Спортния арбитражен съд). Това се случва, след като Бен започна яростна онлайн атака срещу Райън Гарсия. Американецът шокира мнозина с победата си по точки над Девин Хейни миналия месец, след като изпи бира, тъй като претегли с 1,5 кг над ограничението за теглото на двубоя.

След като Бен му изпрати поздравително съобщение, Гарсия се обърна към X, за да се заяжда с Унищожителя и да заяви, че ще го прегази, ако двамата стигнат до сблъсък. Впоследствие стана ясно, че бившият временен шампион на WBC в лека категория е дал положителна проба за забранения препарат за подобряване на представянето Остарин преди и след шокиращата си победа.