Турки Алалшик потвърди, че Антъни Джошуа ще се изправи срещу победителя от мача между Даниел Дюбоа и Филип Хъргович в следващия си двубой. Ей Джей ще се завърне на ринга през уикенда на 20/21 септември на стадион "Уембли". През април Джошуа заяви, че има четири имена в краткия списък за следващия му съперник.

Бившият шампион в тежка категория настоя, че този, който се представи най-добре от мачовете на Дионтей Уайлдър - Жилей Жан и Хргович - Дюбоа на 1 юни, ще бъде фаворит да се изправи срещу него.

След това обаче Алалшикх, председател на General Entertainment Authority на Саудитска Арабия, заяви пред MMA Hour, че победителят от мача между Уайлдър и Жан вече не участва в надпреварата.

"Имаме двубой с Джошуа през септември, всичко зависи от резултата от мача на Хъргович с Дюбоа", обяви Алалшик. "Защото сега сме заключили Уайлдър с Джаред Андерсън в картата в Лос Анджелис".

Уайлдър, за когото няколко възможности да се бие с Джошуа в миналото пропаднаха, е набелязан за изцяло американски сблъсък срещу вълнуващият Джаред Андерсън в подгласника на Терънс Крофорд срещу Израил Мадримов на 3 август.

Това зависи от това дали Уайлдър ще се представи добре срещу Жан в следващия си мач. Предположението беше, че това означава, че Уайлдър трябва да спечели битката, но Алалшикх твърди, че това не е така.

"Не е особено важно да спечели, той просто трябва да изглежда добре и да не получи никакви контузии", добави той.

При условие че спечели двубоя си през септември, следващият двубой на Джошуа ще бъде срещу Тайсън Фюри, който на 18 май ще се изправи срещу Олександър Усик за всички пояси в бляскавата дивизия. В договорите на титаните в тежка категория е записана клауза за реванш, която може да бъде активирана и от двамата, като вторият двубой ще се проведе на 12/13 октомври.

След като Фюри и Усик изпълнят договорните си задължения, Джошуа ще се включи в битката с Циганския цар през март 2025 г. Ей Джей наскоро кацна в Саудитска Арабия преди двубоя за всички пояси и се очаква да бъде край ринга за битката. Той ще наблюдава с интерес, тъй като това има огромно значение за неговото бъдеще.

Малко вероятно е да му бъде предоставен трети двубой с Усик, след като убедително загуби и двата си двубоя с украинеца през септември 2021 г. и август 2022 г. Така че, въпреки че избира победата на Усик, Джошуа със сигурност тайно ще подкрепя Фюри.