Василий Ломаченко (18-3, 12 нокаута) спечели световната титла на IBF в лека категория с технически нокаут в 11-и рунд над австралиеца Джордж Камбосос (21-3, 10 нокаута) тази сутрин в Пърт, Австралия. В 11-ия рунд Ломаченко повали съперника си с ляв удар в тялото и след това го довърши. Така ветерана отново е световен шампион.

Един от първите, които реагираха на успеха на Лома, беше друг действащ шампион в категорията, носителят на титлата на WBA от САЩ, Джервонта Дейвис (29-0, 27 нокаута), който даде да се разбере, че би искал да се бие с украинеца още тази година.

Припомняме, че Дейвис трябва да защитава титлата си срещу сънародника си Франк Мартин на 15 юни. Танка твърди, че иска да се бие с Ломаченко веднага след това.

„Ломаченко е веднага след Франк. Нека първо се разбера с Франк", написа американецът в социалните мрежи, цитирайки изявлението "Дейвис никога няма да се бие с Ломаченко".

Украинецът вече коментира изказването на своя колега.

"Знаете, че по време на боксовата си кариера никога не съм бягал от никого и винаги съм приемал всякакви предизвикателства. След като си взема малка почивка, ще можем да говорим за бъдещето".