Василий Ломаченко отново е световен шампион. Легендарният украинец нокаутира в 11-и рунд Джордж Камбосос младши и спечели вакантната титла на IBF в лека категория. Лома надви съперника си в Пърт, Австралия и макар да е на 37 години отново мисли да стане обединен шампион.

Украинецът неочаквано наложи солидно темпо още от самото начало. Камбосос показа, че се поучил от Лопес и Хейни - той разчиташе на контраатаки и се целеше в тялото на ветерана. Но твърде често се оттегляше към въжетата. Два поредни добри удара в тялото от страна на австралиеца във втория рунд.

В 3-и рунд бойците се раздвижиха, като си разменяха удари. Ломаченко изглеждаше като най-добрата си версия. Много мощна преса чрез работа с крака и ъгли на атака. Четвърти рунд беше изцяло за Ломаченко. Пълна доминация. Намираше дистанция, диктуваше темпото и плътността на боя. Много силно представяне от страна на Василий. Камбосос изглеждаше объркан.

Обрат от австралиеца. Неговата запазена марка - ляв контраудар в главата, няколко удара в тялото. Но той продължаваше да се отдръпва от Ломаченко. И точно от това се нуждаеше фаворитът. Камбосос се озова на земята – опита ляво кроше, пропусна, загуби равновесие и падна. Това не е нокдаун.

Солидна работа с тялото от страна на украинеца. Камбосос имаше добри моменти само когато посреща противника си в центъра на ринга и не преминава в глуха защита. Тези моменти са твърде малко за облика на оспорван двубой.

В 11-ия рунд всичко приключи. Камбосос се озова на коляно в нокдаун и не успя да продължи битката. Технически нокдаун и победа за Ломаченко.