Тайсън Фюри напусна медийния ден при първата среща със своя съперник Олександър Усик на патерици, за да си направи майтап. Циганския цар вече веднъж беше принуден да отложи сблъсъка си с Усик, след като получи неприятна порезна рана по време на спаринг, но със сигурност ще участва в битката за безспорните титли на 18 май в Саудитска Арабия.

На заден план винаги са тлеели опасения, че битката може да бъде отменена за втори път, което би лишило и двамата бойци от шанса да влязат в историята. Те изглеждаха почти оправдани, тъй като се появиха кадри, на които британският боксьор в тежка категория ходи с патерица и куца от медийния ден преди двубоя в Рияд.

Тълпи се скупчиха около него, докато той напускаше сградата, а бащата на шампиона Джон Фюри удари с глава Станислав Степчук, член на екипа на Усик във фоайето само няколко минути след това.

Екипът на Усик, в това число промоутърът Алекс Красюк, редовно намекваше, че все още се съмнява, че Фюри ще се качи на ринга. Но това е просто рекламен трик за пореден път от страна на Фюри, който, разбира се, ще бъде здрав и в добра форма, за да излезе на ринга в решаващия за кариерата му мач.

Особено като се има предвид, че е наложена глоба в размер на 10 млн. паунда, ако някой от шампионите се откаже от двубоя. Умствените игри между двамата тежкоатлети вече започнаха, а последната му комична изява несъмнено ще предизвика отговор от страна на съперника му. Сред цялото стълпотворение, разбира се, Фюри обича черния хумор и се заиграва със страховете, свързани с отмяната на мача в последния момент.

Фюри се прочу с това, че на пресконференцията преди мача с Владимир Кличко през ноември 2015 г. се облече в костюм на Батман. И вероятно двойката ще продължи да забавлява нетърпеливо очакващата публика, докато се стреми да влезе в историята и да стане първият безспорен шампион след Ленъкс Люис през 1999 г.