Тайсън Фюри "заслужава Оскар", ако е инсценирал контузията, заради която беше отложен двубоят му с Олександър Усик, твърди украинецът. Двете боксови звезди най-накрая ще се бият на 18 май в Рияд, в битка за безспорната титла в тежка категория. Най-големият мач в бокса през този век. Те трябваше да се срещнат още през февруари, но Фюри се оттегли след като получи прорезна рана на окото по време на спаринг.

И двамата мъже са непобедени и полагат изключителни усилия, за да спечелят предимство преди двубоя, а феновете и специалистите не могат да ги разделят по отношение на това кой е фаворит.

"Ще има само един шампион", каза 37-годишният Усик пред TNT Sports. "Чувствам се невероятно, толкова добре, колкото и на Олимпийските игри през 2012 г. Също толкова млад и енергичен, и с голямо желание да продължа напред. Това е най-важната битка в моята кариера, в спортната ми кариера и в спортния ми живот. Искам да кажа, че моята победа е победа на целия украински народ. А поражението е лично“.

„Притеснявах се за Тайсън Фюри, че може да има контузии и че нашият бой може да не се състои. Ако той е инсценирал тази контузия, мисля, че заслужава "Оскар". Това трябва да се случи, защото имаме договор. Това е проблем само за Тайсън Фюри. Той е подписал договор, така че трябва да се бие. Беше едно невероятно пътуване. Сега мога да направя всичко“, допълни украинеца.

Феновете се притесняваха за шансовете на Фюри, след като през октомври той се справи с Франсис Нгану, въпреки че беше повален от дебютанта и бивш шампион на UFC. Първоначално надеждите бяха, че двубоят с Усик ще се състои през декември, но той беше насрочен за февруари, докато Фюри не получи удар по време на тренировка. Циганския цар сподели кадри от инцидента в социалните мрежи, а промоутърът му Франк Уорън определи лагера като "потрошен".