За най-големият мач в бокса се предлага най-голямата награда. Тайсън Фюри и Олександър Усик ще се състезават за безспорната титла в тежка категория в Саудитска Арабия този уикенд в опит да обединят цялата дивизия за първи път през този век.  Циганският цар носи своя пояс на WBC, а с него и една от най-доходоносните кариери в съвременната епоха.

Усик, който отне поясите на WBA (Super), WBO, IBF и IBO от Антъни Джошуа, е декориран боец, който може да се похвали със златен олимпийски медал и вече е станал безспорен шампион в полутежка категория. И все пак състоянието на Фюри е значително по-голямо от това на украинския му противник. Да, британецът, който заяви, че би се бил с Ей Джей без хонорар и че кара Фолксваген Пасат, е натрупал сериозни пари. На един дъх той ще ви напомни, че е боец с много награди.

Преди историческия сблъсък в Рияд стана ясно, че приходите, които двамата ще поделят в събота са около 116 млн. паунда. Победителят взима лъвския дял от 70% или - 81,2 млн. паунда. За загубилия ще останат около 35 млн. паунда, което не е никак лошо.

Въпреки това американският промоутър на Фюри, Боб Аръм, смята, че Циганския цар очаква да спечели много повече от 100 млн. паунда, когато се отчетат покупките от pay-per-view и други подобни приходи покрая мача.

Ако кажете на Тайсън Фюри, че ще изкара 100 млн. долара (79,6 млн. паунда), той наистина ще се разсърди, защото си мисли, а аз мисля, че е прав, че ще изкара много повече“, каза Аръм. „Не знам цифрата, но тя е много по-голяма от 100 млн. долара".