Бившият световен шампион Джордж Форман даде своето мнение за предстоящия мегасблъсък между Тайсън Фюри и Олександър Усик. В крайна сметка още тази събота в Рияд, Саудитска Арабия, ще имаме първият абсолютен шампион в тежка категория в ерата на четирите пояса.

Форман е участвал в много велики битки и си припомни поражението си от Мохамед Али, от което Усик може да се възползва. „Можех да спечеля почти всеки рунд. Но твърде много исках да бъда първият, който ще го нокаутира. И в това беше проблемът. Не трябва да се опитваш да нокаутираш някой, който никога преди това не е бил побеждаван с нокаут. Мисля, че Усик има подходящия темперамент да спечели по точки, да печели всеки рунд. Това е всичко“.

Форман никога не е крил, че наистина харесва Фюри. Но когато го помолиха да посочи победителя, той реши да отговори хитро.

„Тайсън ще се изправи срещу много достоен съперник. Въпреки че Усик е дребен на ръст. Но по наше време всички най-добри в тежка категория бяха с приблизително еднакъв ръст. В края на краищата координацията на ринга и планът за битката най-добре се съчетават при такива бойци“, заяви Форман пред BoxingScene.

Форман припомни, че Фюри е бил на платното неведнъж преди това и е преминал през няколко много тежки двубоя. Той смята, че „Усик може да спечели по точки. Особено защото той държи добре ударите си. Мисля, че Фюри е в трудна позиция. И ако не разполага със съдии на своя страна, Усик трябва да спечели. Фюри има какво да спечели. Това е вярно. Но не и Усик. Не забравяйте, че този човек се е бил с големи момчета и преди. И той не се страхува. Той е роден силен психически. Това е заложено в него по природа. Това е, което ще го накара да победи. Понякога има шампиони, които не притежават нищо друго освен психическа устойчивост. И Усик е един от тях“.