Олимпийската шампионка в бокса Стойка Кръстева бе посрещната като герой при пристигането си от Токио 2020. Тя бе посрещната на летище София с гайди с песента „Излеял Делю хайдутин и под аплодисментите на хората с викове „Българи юнаци!“.

Антон Узунов
39 снимки

„Прави ме щастлива и горда. 21 години не са малко и искам да благодаря на всички хора, които бяха до мен. Най-вече на първия ми треньор Стефан Петков, на всички състезатели, които са ми помагали, както и на Стефан Георгиев, който винаги е бил до мен и на г-н Инински. Извинявам се, ако ще изпусна някой", заяви Кръстева.

„Може би все още не съм осъзнала какво ми се случва. Спала съм 2-3 часа и сега съм тук. Щастлива и горда съм, че ми се случи на мен и че съм накарала всички хора да станат и да слушат българския химн. Вече всички ще се съобразяват с нас. Щастлива, горда и най-вече българка с главни букви. Така съм възпитана да съм горда и тача България. Трябва да бъдем горди, спортисти и добри хора. Да покажем на младите как да бъдем хора. Ние трябва да покажем, че сме една нация, която може много“, заяви Кръстева.

„Силата ми идва от дългогодишния труд и постоянството. Може да е нескромно, но няма друга състезателка, която да се е готвела толкова дълго. Шегувахме се с Антоанета Костадинова в селото, че трябва да се отъркаме в нея и да дойде късметът при нас“, добави още тя.