Президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински определи страхотния успех на Стойка Кръстева като момент, с който цяла България трябва да се гордее. Нашето златно момиче ликува с олимпийската титла в категория до 51 килограма, след като изнесе истинска боксова лекция на Бусе Наз Чакъроглу в Токио.

Liubomir Asenov / LAP.bg
32 снимки

"Емоцията наистина е неописуема. Изключително съм щастлив за Стойка, за нейния екип, за целия български бокс. Това е успех, който е за цяла България. Една малка България вече има двама олимпийски шампиони в Токио, което е огромен успех за българския спорт. Поздравявам Стойка, защото представянето и във финала бе безупречно. Тя реализира огромния труд, който положи през годините. Треньорският и щаб бе изградил отлична тактика за този финал, която тя изпълни по перфектен начин. Стойка доказа, че екипната работа, постоянството и трудът, който се полага, не остават невъзнаградени", заяви Инински.

БОК, Костадин Андонов, StartPhoto
33 снимки

"Тя е пример, който се надявам, че младите поколения ще следват. България трябва да празнува. Горд съм, че в тези трудни времена, боксът и Стойка Кръстева донесоха позитивни емоции на страната", добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.