Френският боксьор в супертежка категория Мурад Алиев предизвика хаос на ринга, след като близо час отказа да го напусне, несъгласен с решението да бъде дисквалифициран.

Четири секунди преди края на втория рунд съдията на четвъртфиналния мач между Алиев и британеца Фрейзър Кларк спря боя заради аркада на главата на Фрейзър. Тя бе получена след удар с глава от страна на Алиев, което реферът прие като напълно умишлено и забранено действие.

Съдийското решение доведе до лудост французина Алиев, който започна да мята крака във въздуха, да кълне и да отправя неприлично жестове. Той свали назъбника си и го изрита, а след това изблъска и един от операторите, снимащи край ринга.

След като се успокои, французинът остана на ринга за около половин час. После той бе изведен от официални лица, само за да се върне обратно след около 15 минути.

Решението за дисквалификацията на 26-годишния Алиев, който бе спечелил първия рунд с 3:2 гласа, изпраща съперника му Кларк на полуфиналите и му гарантира поне бронзово отличие.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.