Германецът Дирк Новицки призна, че вече няма търпение за предстоящото Европейско първенство по баскетбол през септември. Именно Германия е домакин на една от групите на шампионата, а немският национален тим ще играе срещите си от група В в Берлин.

„Чух, че всички билети за продадени. Ще ни трябва сериозна подкрепа от феновете, защото групата ни е тежка. Надявам се, че ще продължим напред към втората фаза във Франция. Ще видим дали ще се получи“, сподели Дирк Новицки.

Германия загуби от Хърватия със 72:74 точки в приятелски мач, а 37-годишният Новицки игра 24 минути и реализира 11 точки и 6 борби.

Звездата на немския баскетбол определи хърватите като труден съперник. „Те са много добър отбор. Имат няколко отлични стрелци и съм доволен как се представихме ние. Това беше отлична проверка за нас“, добави Новицки.

„Това ми беше първи мач от април насам и не трябваше да играя повече от 20 минути. Хубаво е, че усетих топката и имах възможност да посвикна с отбора. Малко съм развълнуван, а имаме още шест мача да поправим играта си“, коментира още Дирк Новицки.