Испания и Литва изненадаха мнозина с класирането си за финала на Европейското първенство по баскетбол и сега излизат в битка за титлата. Двата тима разочароваха фаворитите Франция и Сърбия и оформиха сблъсък, който трудно може да бъде прогнозиран.

Пау Гасол води иберийците напред и изглежда сигурен за наградата MVP на турнира. Самочувствието на целия тим обаче е много високо и отборът изглежда готов да се върне на върха след 2011.

Литовците обаче вече опровергаха прогнозите и сега са готови да изминат пътя до края. Те спечелиха два от своите 8 мача с продължения, в други 4 победите им бяха с до 4 точки, като загубиха единствено от Белгия със 74:76 точки, информира diemaxtra.novatv.bg.

Те показаха, че никога не се предават, но сега ще трябва да се справят с Гасол, който изглежда, че не може да бъде спрян.

Големият финал на Европейското първенство по баскетбол е тази вечер, неделя, от 20.00 часа. Срещата можете да наблюдавате в Gong Play, както и по Diema sport

Всички новини преди, по време, както и след финала ще можете да научите от специализираната страница на Gong.bg - http://eurobasket2015.gong.bg/

А ето как Испания и Литва стигнаха до финала на Евробаскет 2015: