Легендата на Далас Маверикс Дирк Новицки не планира да прекратява кариерата си в скоро време. Той има договор с клуба за още 1+1 години и смята да използва дори опцията за удължаване. Това призна самият германец пред тексаските медии. 

Далас отпадна още в първия кръг на плейофите, но Новицки няма от какво да се срамува, тъй като показа познатата си великолепна форма. И точно затова мисълта за отказване не му минава през главата все още, въпреки че през юни навършва 37 години. 

"Определено искам да изпълня договора си, който е на практика за още две години. Познавате ме и знаете, че ако се отдам на нещо, го правя с пълното си сърце. Затова оставам още две години и се надявам да съм толкова полезен, колкото и преди."

"Силно се надявам занапред да участваме във финалните кръгове на плейофите. Тази година просто се изправихме срещу прекалено силен отбор и затова не можахме да постигнем тази цел. Но дано занапред не е вече така", сподели Новицки. 

Баскетболистът на Далас стана най-резултатният чужденец в историята на НБА през тази кампания, като има вече 28 119 точки на сметката си и е седми във вечната ранглиста на реализаторите в асоциацията.

През следващия сезон той със сигурност ще задмине Шакийл О'Нийл, който е с 28 596 точки на сметката си. Пети е Уилт Чембърлейн с 31 419 точки, а четвърти е Майкъл Джордан с 32 292.