Феновете на баскетбола в Германия вече научиха новината, на която се надяваха с обявяването на решението на Дирк Новицки да играе за националния тим на предстоящото Европейско първенство. Новицки, който ще навърши 37 години на 19-и юни, съобщи на пресконференция във Франкфурт намерението си отново да облече националния екип. Германия и по-точно град Берлин е домакин на една от групите на предстоящото първенство на Стария континент през септември. Германия ще играе именно в Берлин двубоите от груповата фаза, като е в компанията на Испания, Сърбия, Турция, Италия и Исландия.

„Избрах да бъда в Бербин. Имах целия месец май и се възползвах, за да бъда със семейството си. Разбира се, консултирах се и със съпругата ми. Европейското първенство и то в родината ни е нещо голямо и аз лично нямам търпение“, коментира Дирк Новицки.

„Ако Европейското първенство беше някъде другаде, сега на 37 години, сигурно нямаше да взема такова решение. Но, когато разбрах, че Берлин ще е домакин, този страхотен баскетболен граз, това беше нещо, за което съм мечтал“, заяви още Новицки.

„Оказа се, че националният тим имаше късмет, че приключихме толкова рано с Далас в НБА“, добави Дирк Новицки.

„Нашата цел минимум ще е да достигнем финалите на Европейското в Лил, Франция. Трябва да се класираме сред първите четири тима в групата ни в Берлин“, каза още Дирк Новицки.