Испанският съвет за спорт е наел едни от най-добрите адвокати в страната и ще заведе дело срещу френския вестник „Льо Монд“, който публикува информация, че Пау Гасол е използвал допинг и по този начин е запазил отлично физическо състояние, въпреки че е на 35 години.

Испанците ще искат сериозна финансова компенсация и са решени да стигнат докрай, за да осъдят френския вестник.

В публикувания материал на медията, който е със заглавие "Тайната на младостта на Пау Гасол", се твърди, че 35-годишният испански баскетболист е използвал допинг и е във връзка с Никола Терадос, лекарят, който бе изпратен на съд заради допинг аферата "Фестина", но в крайна сметка бе оправдан.

"Гасол е преминал безброй пъти през допинг контрол. Става въпрос за честта на испанския спорт. Ще направим всичко възможно медията да отговаря за неморалните си постъпки в съда. Гасол е марка на испанския баскетбол, но и на нашата страна ", заяви председателят на Испанския съвет за спорт Мигел Карденал.

Пау Гасол беше избран за най-полезен играч на Европейското първенство по баскетбол за мъже за 2015-а година.

Испанският национал изведе своя тим до трета титла на Стария континент след категоричната победа с 80:63 срещу Литва на финала в Лил.

35-годишният Гасол, който играе за Чикаго Булс в Националната баскетболна асоциация, записа по 25.6 точки средно на мач на Евро 2015.