Пау Гасол отговори по шампионски на нападките на вестник „Льо Монд“. В публикувания материал на медията, който е със заглавие "Тайната на младостта на Пау Гасол", се твърди, че 35-годишният испански баскетболист е използвал допинг и е във връзка с Никола Терадос, лекарят, който бе изпратен на съд заради допинг аферата "Фестина", но в крайна сметка бе оправдан.

„Това е становище. Аз съжалявам, че тези нещата се случват. Дали се спекулира няма никакво значение. Аз съм щастлив, че съм в добро физическо състояние и се наслаждавам на такава дълга кариера“, сподели Гасол.

„До известна степен нещата са малко неприятни. Оценявам подкрепата на хората и институциите в Испания, които ме подкрепиха. Аз бях освиркван в залата, когато получих наградата за MVP и златния си медал. Такива коментари постигат подобни резултати“, добави баскетболистът на Чикаго Булс.

„Моята цел е да продължа да играя на ниво. Приемам всичко като комплимент. Надявам се, че подобни практики няма да станат често явление. Вярвам, че съдът ще предприеме необходимите мерки“, каза още Пау Гасол.