Една от звездите на литовския национален отбор Мантас Калниетис не успя да се сдържи и се разсмя почти до сълзи, преди интервю на култов репортер на арабската телевизия beIN Sports. Каналът излъчва Евробаскет 2015, и бе заявил интервю с плеймейкъра на Литва след успеха над Сърбия в полуфинала на Европейското.

Издънките почнаха оттам, че репортерът дори не знаеше кой е събеседникът му, и го попита за името му.

Докато чакаше чинно за интервюто, Калниетис възпитано помоли репортера да побърза, тъй като ситуацията се проточи, а съотборниците му го очакваха в съблекалнята. Жестовете и виковете на арабски от страна на репортера обаче бяха толкова искрени, че Калниетис не успя да сдържи смеха си, и трябваше да прикрива усмивката си.

Самото "интервю" продължи по-малко от 30 секунди, а Калниетис заяви: "Мачът беше много вързан от началото до края. Очаквахме сърбите да играят така. Но бяхме подготвени, вярвахме в успеха. Показахме много дух, много сърце, борихме се, и страхотна защита. По принцип те вкарват много, по 88 точки, а сега ги удържахме до 64. Защитата и сърцето, затова победихме, и сме щастливи."