Световното първенство по волейбол беше открито в Полша в събота вечерта и веднага изпочупи рекордите. За първия от тях се знаеше - първият мач между Полша и Сърбия ще бъде най-посетеният в историята на Мондиалите. 

Досега върховото постижение се държеше от двубоя на шампионата през 1950 г., когато един срещу друг се изправят СССР и Чехословакия, а по трибуните има 50 хил. души. Вчера те бяха 62 хил. 

Но феновете в Полша, а и на волейбола по целия свят, счупиха още един рекорд. Той е за най-много съобщение в Туитър на минута за събитие, свързано с този спорт. За мача на откриването те бяха по 400 на минута. 

Това е далеч от стандартите, поставени на футболния световен шампионат през юни и юли, но за света на волейбола изглежда ще се задържи още дълго като върхово постижение. 

Очаквано, най-много бяха съобщенията от полските фенове. На тях се дължат 91% от всички туитове. Следващият по-висок процент е на сръбските привърженици. Освен това, мачът вчера е бил обявен за един от най-шумните на Световни първенства.