Бившият наставник на националния отбор за мъже Камило Плачи поздрави състезателите и треньорския щаб чрез сайта на Българската федерация по волейбол. Той сподели, че ще подкрепя до последно бившите си възпитаници и сърцето му ще бие за България. 

"Започва световното по волейбол и бих искал да отправя своите поздрави към Пламен Константинов и целия щаб. Успешна работа! Пожелавам много успехи и на момчетата от националния отбор. Моето сърце ще бие за България. Прегръщам ви всички! От Камило", написа Плачи. 

Той води националите в продължение на две години, но подаде оставка след края на Световната лига. В тазгодишното издание на надпреварата националите се представиха под очакванията и затова се стигна до раздялата с италианеца. 

По време на силния турнир "лъвовете" записаха една победа и девет загуби, което накара Плачи да си тръгне. Преди това той беше в щабовете на още няколко селекционери на националния тим, но като помощник и анализатор. 

Утре, понеделник, от 17,30 часа е първият мач на "лъвовете" от група В, който ще ги изправи срещу Мексико. Срещата можете да проследите на живо с картина на Gong.bg, както и в ефира на телевизия "Диема".