Волейболистите на Мексико спечелиха първия си гейм на това Световно първенство, но това беше всичко хубаво за тях в мача с Китай. Те загубиха с 1:3 и позволиха на азиатците да излязат на върха в нашата група на Мондиала, макар и преди мача на Русия с Египет, в който се очаква "Сборная" да постигне лесен успех и да си върне позицията. 

Латиноамериканците започнаха мача вдъхновено и отрано натрупаха преднина от 2-3 точки, която не позволиха да намалее. Дори напротив, при второто техническо прекъсване те водеха с пет точки - 16:11. 

Те запазиха аванса си до 21:16, след което позволиха на китайците да се върнат за малко в мача при 19:22, но това беше всичко за тях и "ацтеките" затвориха частта при 25:20 в своя полза и изненадващо поведоха с 1:0. 

С това обаче приключиха положителните моменти за тях. В следващите три части азиатците не допуснаха и миг колебание и ги взеха съответно на 19, на 20 и отново на 20 точки, с което си подпечатаха и втория триточков успех в нашата група. 

За мексиканците се отличи Карлос Гера с 18 точки. Той направи силен мач и срещу нас, но тогава усилията му не стигнаха дори и за гейм на сметката на абсолютния аутсайдер не само в групата, но и на Световното. Сега обаче това се оказа достатъчно за почетен гейм. 

Звездата на китайците Юан Жи пък направи страхотен мач и заби 30 точки в противниковата половина. Той имаше и уникален процент на реализирани атаки - 75%, което се оказа и енигмата за мексиканците в този мач. Центърът Гинг Сен пък се отчете с 5 блокади и също помогна много за победата.