Световната номер 2 в женския тенис Мария Шарапова отдаде нужното уважение на Серена Уилямс, след като американката я победи във финала на Аустрелиън Оупън.

Така серията на европейката срещу 33-годишната Серена вече стигна 16 поредни загуби, а общата стастика е 17 срещу 2 победи в полза на Уилямс.

„Винаги е трудно да стигнеш до финала на турнир, където има място за две тенисистки, едната от които ще си тръгне с по-малкия трофей. Няма значение как си играл – добре и или не, не е важен и резултат, винаги е трудно да приемеш загубата“, каза рускинята.

„Мисля, че можех да се справя по-добре със сервисите в тайбрека. Дадох й прекалено много шансове да играе на втори сервис. Макар те да бяха добри, тя беше подготвена и агресивна. Когато играех на неин сервис, така и не почувствах, че имам шанс да постигна пробив.“

„Все пак ако продължа да стигам до финалите в Големия шлем, където да играя със Серена – знам, че ще прозвучи странно – ще бъда доволна. Обичам конкуренцията, обожавам да играя срещу най-добрите, а тя в момента е най-добрата. Вече обаче работя върху това да си дам шанс да я победа, днес не се случи, но напредвам в това отношение“, допълни Шарапова.