Станалата 19-кратна шампионка в турнирите от Големия шлем Серина Уилямс бе много емоционална при наглаждаването след успеха си над Мария Шарапова във финала на Аустрелиън Оупън.

Американката сподели, че се надява успехите ѝ да са вдъхновение за всички да дават най-доброто от себе си.

„Аз също ви обичам. Не знам откъде да започна, има толкова хора, на които искам да благодаря. Най-вече на Бог затова, че бях достатъчно силна, за да спечеля този турнир. Поздравлявам Мария за цялостното ѝ представяне в турнира и във финала, тя беше много сериозна съперничка. Специални благодарности към спонсорите, които продължават да ни подкрепят“, започна Уилямс.

„Израствайки не бях сред най-богатите, сега да бъда 19-кратна шампионка в турнири от Големия шлем е трудно да си представя всички трудности които съм преодоляла. Надявам се това да бъде вдъхновение за вас, да давате най-доброто от себе си. Голяма чест за мен е да бъда тук пред вас пред любимия ми стадион заради тази подкрепа. Не мога да ви благодаря достатъчно, благодаря много на публиката.“

„Благодаря на моето семейство, приятели, на моя треньор Патрик. Имаше моменти, в които аз не вярвах в себе си, а ти вярваше, ти ми помогна много в тези моменти. Много съм благодарна, че си в моя отбор.“

„В началото на седмицата направих специално дарение, то беше 100 хиляди, но сега ще стане 200 хиляди. Обичам ви с цялото си сърце и душа“, завърши Уилямс.