Победителят в рали „България“ Крум Дончев заяви след спечеленото първо място, че за него надпреварата е изключително специално състезание.

“Много сме доволни и щастливи, че за втори път печелим рали „България”. Наслаждавахме се на борбата със Салюк и Авджъ, борехме се за всяка секунда до самия край. Не беше никак леко, но за мен рали „България” е нещо изключително специално. Преди състезанието казахме, че идваме за победа и ето, че успяхме. За разлика от 2008 година сега конкуренцията беше изключително силна, а и тогава имахме проблеми с колата. Сега всичко беше перфектно, от началото до края”, коментира Дончев.

 Навигаторът на Дончев - Петър Йорданов пък заяви: „Автомобилът ни беше перфектен и не ни подведе. И аз съм изключително щастлив, тъй като това е моята първа победа в рали „България”. Силно се надявам най-после да сме счупили каръка, който ни преследваше толкова много години на това рали – винаги сме имали проблеми с колата. Благодаря на механиците за отлично свършената им работа.”